©2010-2018 rallyfotok.hu All Rights Reserved.

Az oldalon található fotók szabadon letölthetők, de további felhasználásuk más oldalon való megjelentetésük megbeszélés tárgyát képezik.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
A RALLY KÉPESLAPJA
BESZÁMOLÓK
RALLYE KÉPEK
SAJTÓANYAGOK
KEZDŐLAP RALLY FOTÓK 2018 BEST FOTÓK 2015 SAJTÓANYAGOK VERSENYNAPTÁRAK LETÖLTÉSEK LINKEK KACSOLAT


A Pro Racers duója nagyon élvezte a különböző nehézségeket a hétvégi Veszprém Rallye-n, és végre egy eredményes bajnoki futamot hagyhattak maguk mögött

 

Kazár Miklós: "A rallye ettől rallye!"


Készült a remélt nagy visszatérésre Kazár Miklós a hétvégi Veszprém Rallye-n, és az idei esztendő rengeteg megpróbáltatása után végre elégedetten zárhatott egy versenyt. A Pro Racers pilótája elárulta, ezt az ötödik helyet - amivel a legjobb Ford-versenyző lett - nagyon megbecsülik, és külön kiemelte, jobb egyben elképesztő munkát végzett navigátora, Ferencz Ramón, aki sok olyan szakaszon átsegítette őt, amikor 150 kilométer/órás sebességnél semmit sem látott.

Ha eddig nem is a terveknek megfelelően sikerült a 2017-es Magyar Rallye Bajnokság Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón számára, azért a múlt hétvégi Veszprém Rallye-n megmutatták, igenis a legjobbak között kell velük számolni. Az egyik kedvenc pályáján a Pro Racers duója a kvalifikációs szakaszt kivéve szinte hibátlanul versenyzett, és a végén az abszolút ötödikként zárták a viadalt, miközben ők lettek a legjobb Ford-csapat. Persze nem véletlen a javuló teljesítmény, hiszen a bajnoki hétvége előtt murvás talajon tesztelték a Ford Fiesta R5-öst, aminek a teljesítménye lassan javul. Noha voltak most is gondjaik - például voltak olyan erdei szakaszok, ahol 150-es tempónál semmit sem látott a pilóta -, ám Kazár Miklós elmondása szerint navigátora, Ferencz Ramón most bebizonyította, igencsak érti a szakmáját.

"Annyi dolog történt már velünk az idei szezonban, hogy ezt az abszolút ötödik helyet nagyon megbecsüljük, és elégedettek vagyunk az elért eredményünkkel. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy ez a fajta kvalifikációs rendszer nem szerencsés, alapvetően befolyásolhatja a versenyt. Veszprémben a lezúduló eső tönkretette az első szakaszt, lehet, jobb lett volna, ha késleltetett rajtot rendelnek el, ám ezen így utólag már nem tudunk változtatni. A felszáradó pályán viszont fokozatosan javult az autó és a mi teljesítményünk is, ugyanakkor több helyen semmit nem láttam százötvenes tempó mellett, kizárólag Ramónra hagyatkoztam, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott jobb egyben. Az utolsó szakaszt kifejezetten élveztük, ráadásul mi lettünk a legjobb Ford-csapat. Jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk a többi versenyzővel. Egy biztos, egy percig sem unatkoztunk a pályán, mindig történt valami, amire azonnal reagálnunk kellett. De hát ettől rallye a rallye" - jelentette ki Kazár Miklós.