©2010-2019 rallyfotok.hu All Rights Reserved.

Az oldalon található fotók szabadon letölthetők, de további felhasználásuk más oldalon való megjelentetésük megbeszélés tárgyát képezik.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
A RALLY KÉPESLAPJA
BESZÁMOLÓK
RALLYE KÉPEK
SAJTÓANYAGOK
KEZDŐLAP RALLY FOTÓK 2019 BEST FOTÓK 2015 SAJTÓANYAGOK VERSENYNAPTÁRAK LETÖLTÉSEK LINKEK KACSOLAT

December utolsó hétvégéjén hat ország 204 versenyzője indul a Hungaroringen


Jubileumi Szilveszter Rallye – a számok nyelvén


Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Összesen 204-en hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon, a mezőnyben 13 darab R5-ös autó, valamint 41 hölgy is ott lesz a mezőnyben. Az idei verseny távja összesen 52,9 kilométer, melyből mindössze két szombati szakasz érint külső területet.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 20. jubileumi verseny lesz a viadal történetében. A hat országból érkező indulók száma idén is meghaladta a kétszázat – összesen 204 autó áll rajthoz, ebből hét az előfutók száma –, és összesen 11 kategóriában avatnak győztest. Az indulók között 41 hölgy is megtalálható, akik közül négyen sofőrként, míg 37-en navigátorként próbálnak szerencsét.

A színvonal garantált, és a mezőnyben ott lesz 13 darab R5-ös autó is – 9 Skoda Fabia és 4 Ford Fiesta –, de a legjobbak csatájába akár a 13 darab Mitsubishi Lancer EVO is beleszólhat, már ami a licences versenyzők küzdelmét illeti. Utóbbiak a H9-es kategóriába indulnak, melyben összesen 31-en állnak majd rajthoz. Természetesen idén is a Ladák a legnépszerűbbek, a közkedvelt márkából összesen 66 darabot láthatunk majd a Hungaroringen száguldani, míg BMW-ből is nevezett 21 autó.

A nézők idén is csak belépőjegy megvásárlásával juthatnak el a viadal belső és külső helyszíneire: a Hungaroringen található értékesítési pontokon vásárolja meg mindenki a 2500 forintba kerülő belépőjét, míg a 12 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt, melynek idei össztávja 52,9 kilométer lesz. A Szilveszter Rallye egyik főszervezője elmondta, bízik abban, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja a rendezvényt.

„Az már biztos, hogy emlékezetes lesz az ünnepi Szilveszter Rallye. A nevezés egyébként már lezárult, és a biztonságos versenyrendezés miatt több nevezést nem tudunk befogadni. A meteorológiai előrejelzéseket egyelőre nem nézegetem, de bízom abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk. Aki kilátogat a mogyoródi pályához, az a szokásoknak megfelelően ingyen parkolhat a főbejárattal szemben lévő területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában” – árulta el Füredi András.

A viadal december 27-én pályabejárással és gépátvétellel kezdődik, majd a Hungaroring közvetlen környékén rendezik meg a hivatalos tesztet, majd 28-án, pénteken délelőtt tízkor rajtolhat el az első autó, míg szombaton kilenckor veszi kezdetét az első szakasz. Továbbra is lesz rádiós és internetes élő közvetítés: a rádiós közvetítést a http://www.gtgstudio.hu/rrp/ oldalon követhetik nyomon az érdeklődők, az internetes televíziós közvetítésre a Rallye Rádió közösségi oldalán kerül majd sor, míg ha valaki az eredményeket online szeretné nyomon követni, az megteheti mindezt a www.rallylive.hu oldalon. Ahogy azt már az elmúlt években megszokhatták a szurkolók, a közszolgálati televízió idén is beszámol valamennyi napról az m1 csatornán, illetve élőben jelentkeznek majd a legfrissebb információkkal a Hungaroringről.

A jubileumi, 20. Szilveszter Rallye időterve

December 28. péntek

1. gyorsasági szakasz 8,1 km 10:06 (első autó) – Hungaroring belső

2. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:52 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)


December 29. szombat

3. gyorsasági szakasz 5,75 km 09:05 (első autó) – Hungaroring külső

4. gyorsasági szakasz 11,1 km 09:20 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)

5. gyorsasági szakasz 5,75 km 12:00 (első autó) – Hungaroring külső

6. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:15 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)Áttekintő térkép